Goed gesprek, teleurstellende uitkomst; Gemeente Nijmegen

By Team Theehuis on juli 22nd In Nieuws
IMG_20160107_162924

IMG_20160107_152136 IMG_20160107_162924 IMG_20160107_153940

Sinds 2009 werken we aan de terugkeer van Theehuis de Goffert in ons Goffert park. Sinds dat jaar zijn we ook met de gemeente in contact . We bespraken de mogelijkheden voor een kwalitatieve horeca gelegenheid in het park. In 2012 kwam daar het initiatief van de theeschenkerij bij. In de basis lijken de plannen op elkaar, maar ze zijn toch niet hetzelfde. Waar het theehuis gaat voor de functie, gaat de theeschenkerij primair voor het gebouw. Dat maakt dat zij een bouwaanvraag hebben ingediend bij de gemeente Nijmegen.

Dat brengt ons bij het gesprek van afgelopen december. Ik ben nu pas in staat om er rustig over te schrijven. We kregen namelijk te horen dat we moeten wachten op de plannen van de Theeschenkerij. Omdat er voor dat plan een bouwaanvraag ligt, krijgt het initiatief van de herbouw het primaat van de gemeente. Dus na inmiddels zeven jaar werken, organiseren en communiceren, moeten we nu eerst wachten op de bestemmingsplanprocedure. Dat traject gaat in september lopen en kan tot een half jaar duren. Daarna krijgen de heren stichters van de Theeschenkerij twee jaar om -de rest- van hun 800.000 euro bij elkaar te brengen en moet het gebouw nog gebouwd worden.

Al met al kan het dus zomaar nog 2,5 jaar duren om recht te doen aan waar het in 2009 allemaal mee begon. “Voor iedereen een (t)huis in het park?” En dan kregen we in 2010 al zo vaak de vraag waar het theehuis toch bleef. Dat leek toch een fantastisch plan.

Wordt vervolgd.

Uw Theehuisteam

 

Comments  -  0 Comments

There are no comments yet.

Leave a reply

Meest recente berichten

Recente reacties

Archief

Categorieën

Meta

logo

Goffert Park Nijmegen

Copyright © 2014. All rights reserved